Procesul de Osmoza Inversa


13 septembrie 2016 Facebook Twitter LinkedIn Google+ AdvertorialeOsmoza inversa este o tehnologie de purificare a apei care utilizeaza membrane semi-permeabile pentru a indeparta 98-99,7% din elementele dizolvate in apa. Se obtine astfel APA PURA ! Cand doua lichide de concentratii diferite sunt separate de o membrana semipermeabila, apare asa numita presiune osmotica si lichidul se deplaseaza in mod natural din zona cu concentratie scazuta catre zona cu concentratie mai mare, tinzand sa stabileasca echilibrul concentratiilor. Acest proces se numeste Osmoza si este modul in care se hranesc celulele vii.

In procesul de Osmoza Inversa, se aplica o presiune mare in zona lichidului cu concentratie mai mare pentru a depasi presiunea osmotica si a schimba sensul de curgere natural, si anume dinspre zona cu concentratie mare catre zona cu concentratie mica. Datorita dimensiunilor porilor membranelor 0,0001 microni=0,1 nanometri prin membranele de Osmoza Inversa trec moleculele de apa si cele care au o dimensiune mai mica.

Osmoza inversa elimina substantele dizolvate in apa in proportie de peste 98-99,7% inclusiv bacterii si virusuri si este utilizata atat in procese industriale cat si la producerea de apa potabila. Rezultatul este ca aceste substante dizolvate sunt retinute in partea cu presiune mare a membranei=concentrat, iar apa pura este lasata sa treaca in cealalta parte=permeat.

Comments
%d blogeri au apreciat: